Kies uit 2 unieke voordrachten

Voordracht

Voordrachten

Sinds enkele jaren tover ik met mijn unieke voordracht ‘Ouwe Vèrrekes’ een grote lach op het gezicht van de oudere medemens. Mensen die net als ik zijn geboren en getogen veur of rond dun oorlog, of die gewoon benieuwd zijn naar het vroegere (boeren) leven en de ‘tèèd van toen’. Voor hen treed ik met veel plezier op bij buurthuizen, verzorgingshuizen, heemkundekringen, KBO’s, KVO’s, ZLTO’s, Anbo’s, Lions, Personeelsverenigingen, Zonnebloem, jubileums, feesten, etc.
Graag attendeer ik u nu ook op mijn nieuwste voordracht ‘Ouwer worren’. Hieronder vertel ik u kort wat u van deze shows kunt verwachten.

1. Nieuw! ‘Ouwer worren… ge moetter mee laachen’

Sinds kort speel ik op veler verzoek mijn geheel nieuwe voorstelling ‘Ouwer worren…’. Als ‘nieuwerwetse’ ouderen komen wij uit een tèèd van de plonsplee, de eerste zwart-wit televisie, de eerste bakelieten telefoon, de eerste dansles, de eerste snorfiets en voor het eerst gemengd zwemmen. De jeugd van nu is voor ons niet meer te volgen met internet, computers, mobieltjes en high tech televisie. Wij komen onze tijd door met jeu de boules, bridgen, tennissen en tochtjes op de e-bike. We vergeten namen en moeten aan unnen bril of een hoorapparaatje. Ge lacht oe soms rot. Of… da zoude beter mar kunnen doen!

Info: Ouwer worren

2. Succesnummer ‘Ouwe vèrrekes’

Uiteraard sta ik ook nog steeds op de planken met het succesvolle ‘Ouwe Vèrrekes’. Hierin neem ik u mee terug naar de tijd waarin het varken een prominente rol speelde in menig huishouden. Een tijd van bloedworst, koaikes, balkenbrij, spek, pootjes, zult, d’n blaas, de rommelpot, de pezerik en de ‘kerbenaai veur dun pastoor’. Ook ouderwetse tradities en gebruiken passeren de revue. Zoals het wecken, de plonsplee, het biechten en het Brabants huwelijk. Wellicht heb ik deze voordracht al een keer voor u mogen spelen, maar de tekst is intussen zodanig aangepast dat u deze gerust nogmaals kunt boeken. Een show die altijd scoort!

Info: Ouwe Vèrrekes